• Header Mineraal

  De kracht van zuiver water!

  Word een onafhankelijke waterzuiveringscentrale en produceer zelf gezond en vitaal water! Bekijk hier onze waterfiltersystemen.

Hoe zit het met mineraalwater

We zijn gewend geraakt om mineraalwater in plastic flessen te kopen. Met name water in plastic flessen bevat veel microplastic: zo’n 94 tot 325 stukjes per liter. Dit komt omdat flessenwater nog extra besmet wordt met stukjes plastic van de fles zelf of van de dop.

Documentaire: https://youtu.be/ChHbZOTaXfc

Plastic & aardolie

U weet dat plastic flessen van aardolie worden vervaardigd? Dus als we minder aardolie willen gaan gebruiken, kunnen we daar als eerste mee beginnen. Er zijn immers genoeg natuurlijke alternatieven (o.a. hennep) om afbreekbaar plastic van te maken. Waarom dit niet gebeurt? Politieke lobby?

Reportage: https://youtu.be/9UI0OmGoP2I

Plastic soep

Elk jaar worden er wereldwijd 50.000.000.000 (50 miljard) plastic flessen water verkocht en 2/3de deel daarvan wordt niet gerecycleerd. Het resultaat is dat we overal microplastics in onze omgeving en natuur hebben. Deze zijn echter te klein voor het menselijke oog om te zien en daardoor snel genegeerd. De wereldwijde plastic soep in de wereldzeeen en oceanen zijn wel een duidelijk optische voorbeelden hiervan. Wat leidt tot een ecologische ramp.

Reportage: https://youtu.be/3yJpkkx-O98

Milieuvervuilende productie

Naast de enorme vervuiling door plastics is het produceren van mineraal water ook zeer vervuilend. Om 1 liter mineraalwater te maken heeft de industrie 3 liter water nodig. Maar wat dacht u van al het transport dat nodig is om 1 liter water bij u huis te krijgen? Het is enorm! De gehele keten is zeer milieuvervuilend, maar ook veel verspilling van grondstoffen én energie.

Besparing

Naast het besparen van aardolie, plastics etc. is de grootste persoonlijke besparing het slepen met waterflessen, maar ook een forse financiële besparing!

VOORBEELD: gemiddeld kost 1 liter water € 0,05 terwijl mineraal water gemiddeld € 0,60 per liter kost.

Stel: 2 liter per dag per persoon
Mineraal water: € 0,60 x 2 liter x 365 (dagen) = € 438,- per persoon p/j
Water filter: € 0,05 x 2 liter x 365 (dagen) = € 36,50 per persoon p/j
Besparing: € 400,- per persoon per jaar!

Wat denkt u? Is het niet beter om zelf uw drinkwater te filtreren? Het is gezonder, bespaart u veel geschouw, is vele malen goedkoper en bespaart het milieu op de koop toe!

Een gezond leven begint bij zuiver water!

 • Natuurlijke zuivering
 • Natuurlijke zuivering

  Natuurlijke zuivering is een eeuwenoude zuiveringsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke zwaartekracht, maar ook van natuurlijke materialen. U kunt dit vergelijken met water uit de duinen, waarbij regenwater via zand en diverse aardlagen op natuurlijk wijze wordt gezuiverd. Het systeem maakt gebruik van enkel natuurlijke materialen welke bekend staan om hun specifieke zuiverende eigenschappen.

  Lees meer

 • Ultra Filtration (UF)
 • Ultra Filtration (UF)

  Ultra Filtration (UF) is een zuiveringsproces dat deeltjes scheidt van oplosbare verbindingen met behulp van een ultrafijn membraanmedium. Ultra Filtration (UF) is een membraanfiltratieproces dat vergelijkbaar is met omgekeerde osmose, waarbij hydrostatische druk wordt gebruikt om water door een semi-permeabel membraan te persen. De poriegrootte van het ultrafiltratiemembraan is gewoonlijk 103 - 106 Dalton. Bij Ultra Filtratie worden zwevende deeltjes, bacteriën, virussen, endotoxines en andere ziekteverwekkers onder druk tegengehouden om water met een zeer hoge zuiverheid en een lage slibdichtheid te produceren.

  Lees meer

 • Reverse Osmosis (RO) - omgekeerde osmose
 • Reverse Osmosis (RO) - omgekeerde osmose

  Omgekeerde osmose filters hebben een poriegrootte van ongeveer 0,0001 micron. Nadat het water door een omgekeerde osmose filter is gegaan, is het in wezen zuiver water. Naast het verwijderen van alle organische moleculen en virussen, verwijdert omgekeerde osmose ook de meeste mineralen die in het water aanwezig zijn. Omgekeerde osmose verwijdert monovalente ionen, wat betekent dat het water wordt ontzout. Omgekeerde osmose verwijdert troebelheid, inclusief microben en vrijwel alle opgeloste stoffen.
 • Banner Onder 2560x600

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.