• Header Water

  WATERFILTERSYSTEEM VOOR CAMPERS

Waterfiltersysteem voor campers

Als camperaar stelt u uw zelfstandig- & onafhankelijkheid centraal. Via zonnepanelen kunt u zelfvoorzienend zijn qua energie, maar wist u dat u ook onafhankelijk kunt zijn met betrekking tot (zuiver) water? Zo kunt u met de Purassima Hermes of Atlantis waterfiltersysteem ieder type water bijv. vervuild kraanwater, zeer chloorrijkwater, regenwater of beekwater filtreren tot zeer zuiver water. Bovendien hoeft u ook niet meer te slepen met mineraal water, want het water uit dit systeem is vele malen gezonder en zuiver dan mineraal water. Immers; mineraal water bevat ontzettend veel microplastics. Wist u dat u ongeveer een bankpasje per week aan microplastics binnen krijgt bij het drinken van mineraal water?

Stand van de waterkwaliteit

Steeds meer mensen worden zich bewust van de slechte drinkwaterkwaliteit. Ook in Nederland wijst Vewin (vereniging van waterzuiveringscentrales) al vele jaren aan zeer ongerust te zijn over de drinkwaterkwaliteit in Nederland. Leidingwater bevat naast veel microplastic deeltjes vele andere verontreinigende stoffen zoals onder andere pesticiden, fungiciden, residuen van geneesmiddelen, hormonen, bacteriën en virussen. Uit onderzoek blijkt dat de wereldwijd de verontreinigingsgraad van water maar liefst 72% bedraagt! Tijd voor filtratie!

Water filtratie

Er zijn diverse manieren om water te filtreren, sommige zijn methoden die door met name de industrie worden gebruikt bijv. micro filtratie & nano filratie. Voor huishoudelijk gebruik zijn er 3 effectieve manieren (klik op een filtratiemethode voor meer inhoudelijk uitleg erover):

- omgekeerde osmose
- ultra filtratie

Kort door de bocht: welke meest geschikt voor uw camper?

We geven u even kort maar krachtig enkel feiten:

1. Omgekeerde osmose is de zuiverste vorm van waterfiltratie. Ongeveer ±99% van alle verontreinigingen worden door deze methode gefiltreerd. Echter deze methode is niet geschikt voor een camper, omdat het een hoge waterdruk nodig heeft. Daarnaast is het systeem qua omvang vrij groot, de installatie is vrij complex (installateur nodig!) en het onderhoud is ook ingewikkelder. Het is wel zéér geschikt voor huishoudelijkgebruik, waarbij de waterdruk voldoende bar heeft en u over voldoende ruimte beschikt in uw keukenkastje.

2. Voor de camper is ultra filtratie de voordeligste en makkelijkste oplossing. Ultra filtratie lijkt erg op de techniek van omgekeerde osmose. Beide methoden werken op basis van een membraan, waar het water door verschillende stadia (filters) door het membraam wordt geperst. Dit is dus wezenlijk anders dan natuurlijke filtratie.

Filtratiemethode & gezondheid

Met ultra filtratie wordt ± 80-90% van het water gefiltreerd. VIa deze UF techniek filtreert dit systeem  o.a.: bacteriën, virussen, microplastics, fluoride, GenX, PFAS, chloor, persticiden (o.a. glyfosaat), zware metalen (o.a. lood, aluminium, nikkel en koper), drugs- en geneesmiddelen resten (o.a. antibiotica, ontstekingsremmers, bètablokkers) en geneesmiddelen (kanker, voorbehoedsmiddelen, antidepressiva en hormonen). Voordeel is dat de mineralen in het water blijven behouden.

Installatie in camper

De Purassima Hermes of Atlantis zijn zeer compacte systemen gebaseerd op membraan filtratie. Het systeem kunt u inbouwen in uw camper, maar u kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional zoals een loodgieter of camper garage. Het systeem is eenvoudig in te bouwen en vraagt om weinig waterdruk.

EENVOUDIG ONDERHOUD

Een ander voordeel is dat een UF systeem weinig onderhoud vraagt. Het filter (of filters) zijn in een handomdraai (letterlijk) zeer eenvoudig zelf te vervangen. Het filter gaat ongeveer 12-24 maanden mee, dit is afhankelijk van hoeveelheid gefilterd water (liters) en de waterkwaliteit (vervuilding van de filters).

Besparing

Met de Purassima Hermes hoeft u feitelijk niet meer met vele liters mineraal water te slepen. Het water is namelijk veel zuiverder dan mineraal water en dit levert naast het gesleep ook een financiële besparing op. Rekent u even mee:

Gemiddeld kost 1 liter kraanwater € 0,05, Spa blauw mineraal water kost € 0,60 per liter.
Stel: 2 liter per dag per persoon:
Purassima Hermes: € 0,05 x 2 liter x 365 (dagen) = € 36,50 per persoon p/j
Mineraal water: € 0,60 x 2 liter x 365 (dagen) = € 438,- per persoon
Besparing: € 438,- per persoon per jaar x 2 = € 876,-

Ter oriëntatie: Het vervangen van het filter(s) kost u slechts € 99,- per jaar.


 

 • Voordelen
 • Voordelen

  • Europese kwaliteitsnormen
  • Productie volgens ISO normen
  • 2 jaar fabrieksgarantie
  • Uitstekende prijs- & kwaliteit
 • Banner Onder 2560x600

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.