• Header Water

  WATERFILTERSYSTEEM VOOR CARAVANS

Waterfiltersysteem voor caravans

Een caravan is een tiny house op wielen en biedt u onafhankelijkheid. Om zelfstandig te zijn qua energie zijn zonnepanelen een uitstekende oplossing, maar wist u dat u ook onafhankelijk kunt zijn met betrekking tot (zuiver) water? Met onze Purassima Hermes waterfiltersysteem kunt u namelijk ieder type water bijv. vervuild kraanwater, zeer chloorrijkwater, regenwater of beekwater filtreren tot zeer zuiver water.

Stand van de waterkwaliteit

In Nederland wijst Vewin (vereniging van waterbedrijven) op de steeds slechter wordende drinkwaterkwaliteit in Nederland. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de verontreinigingsgraad van water wereldwijd maar liefst 72% bedraagt! Veel water bevat naast veel microplastic deeltjes vele andere verontreinigende stoffen zoals onder andere pesticiden, fungiciden, residuen van geneesmiddelen, hormonen, bacteriën en virussen.  In veel buitenlandse landen kent het water een sterke chloor smaak en/of wordt er afngeraden het te drinken. Met de UF systemen van kunt u uw caravan voorzien van zuiver drinkwater.

Water filtratie

Er zijn diverse manieren om water te filtreren, sommige zijn methoden die door met name de industrie worden gebruikt bijv. micro filtratie & nano filratie. Voor huishoudelijk gebruik zijn er 3 effectieve manieren (klik op een filtratiemethode voor meer inhoudelijk uitleg erover):

- omgekeerde osmose
- natuurlijke filtratie
- ultra filtratie

welke filtratiemethode is meest geschikt voor uw caravan?

De meest zuivere vorm van waterfiltratie is 'omgekeerde osmose' in het Engels bekend onder de naam 'reverse osmose' of RO. Deze filtratietechniek is in 1871 ontwikkeld en kan ±99% van alle verontreinigingen filtreren. Wist u dat alle grote container- en marineschepen voorzien zijn van een dergelijke filtratiesysteem? Omgekeerde osmose is echter niet geschikt voor een caravan, omdat het systeem een hoge waterdruk nodig heeft. Ook neemt een RO-systeem vrij veel ruimte in. Het is wel zéér geschikt voor huishoudelijkgebruik, waarbij de waterdruk voldoende bar heeft en u over voldoende ruimte beschikt in uw keukenkastje.

Het beste alternatief voor omgekeerde osmose is ultra filtratie. Ultra filtratie is, net als omgekeerde osmose, een membraan techniek. Het grootste verschil zit in de poriegrootte van dit membraan. Bij UF bedraagt dit 0,01 micron, terwijl dit bij RO 0,0001 micron is. Hierdoor heeft het veel minder waterdruk nodig en is het systeem vele malen compacter, makkelijker te installeren en te onderhouden. Zo heeft het systeem slechts 1 (all-in-one) filter dat eenvoudig is te vervangen.

Filtratiemethode & gezondheid

Met ultra filtratie wordt ± 80-90% van het water gefiltreerd. VIa deze UF techniek filtreert dit systeem  o.a.: bacteriën, virussen, microplastics, fluoride, GenX, PFAS, chloor, persticiden (o.a. glyfosaat), zware metalen (o.a. lood, aluminium, nikkel en koper), drugs- en geneesmiddelen resten (o.a. antibiotica, ontstekingsremmers, bètablokkers) en geneesmiddelen (kanker, voorbehoedsmiddelen, antidepressiva en hormonen).

Installatie in caravan

De Purassima Hermes of Atlantis zijn compacte systeem op basis van membraan filtratie op de markt. Het systeem kunt u inbouwen in uw caravan, maar u kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional zoals een loodgieter of camper garage. Het systeem is eenvoudig in te bouwen en vraagt om weinig waterdruk.

EENVOUDIG ONDERHOUD

Een ander voordeel is dat dit UF systemen weinig onderhoud vragen. Het filter (of filters) gaan ongeveer 12-24 maanden mee, dit is afhankelijk van hoeveelheid gefilterd water (liters) en de waterkwaliteit (vervuilding van de filters).

Besparing

Met de Purassima systemen hoeft u feitelijk niet meer met vele liters mineraal water te slepen. Het water is namelijk veel zuiverder dan mineraal water en dit levert naast het gesleep ook een financiële besparing op. Rekent u even mee:

Gemiddeld kost 1 liter kraanwater € 0,05, Spa blauw mineraal water kost € 0,60 per liter.
Stel: 2 liter per dag per persoon:
Purassima Hermes: € 0,05 x 2 liter x 365 (dagen) = € 36,50 per persoon p/j
Mineraal water: € 0,60 x 2 liter x 365 (dagen) = € 438,- per persoon
Besparing: € 438,- per persoon per jaar x 2 = € 876,-

Ter oriëntatie: Het vervangen van de filter(s) kost u slechts € 99,- (incl btw) per jaar.


 

 • Voordelen
 • Voordelen

  • Europese kwaliteitsnormen
  • Productie volgens ISO normen
  • 2 jaar fabrieksgarantie
  • Uitstekende prijs- & kwaliteit
 • Banner Onder 2560x600

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.