• Header Water

  WATERFILTERSYSTEEM VOOR OFFGRID

Waterfiltersysteem voor offgrid

Woont u of wilt 'offgrid' gaan wonen? Met onze waterfiltersystemen kunt u zelfstandig ieder type water bijv. vervuild kraanwater, zeer chloorrijkwater, regenwater of beekwater filtreren tot zeer zuiver water.

Stand van de waterkwaliteit

In Nederland wijst Vewin (vereniging van waterbedrijven) op de steeds slechter wordende drinkwaterkwaliteit in Nederland. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de verontreinigingsgraad van water wereldwijd maar liefst 72% bedraagt! Veel water bevat naast veel microplastic deeltjes vele andere verontreinigende stoffen zoals onder andere pesticiden, fungiciden, residuen van geneesmiddelen, hormonen, bacteriën en virussen.  In veel buitenlandse landen kent het water een sterke chloor smaak en/of wordt er aangeraden het niet te drinken.

Water filtratie

Voor offgrid woningen zijn er 2 manieren om water te filtreren: omgekeerde osmose en ultra filtratie.  Andere methoden zoals bijv. micro filtratie en nano filratie zijn vooral geschikt voor industriële toepassingen bijv. voor bierbrouwerijen, farmaceutische industrie etc.

- 1. omgekeerde osmose
- 2. ultra filtratie

1. OMGEKEERDE OSMOSE / reverse osmosis

De meest zuivere vorm van waterfiltratie is 'omgekeerde osmose' in het Engels bekend onder de naam 'reverse osmose' of kortweg: RO. Deze techniek stamt al uit 1871 en is dus een zeer beproefde methode voor waterfiltratie. In eerste instantie is het ontwikkeld om van zout water zoet water te maken. Zo beschikken grote schepen zoals o.a. containerschepen, maar ook marineschepen allemaal over een omgekeerde osmose systeem.

Deze omgekeerde osmose filtratietechniek voor offgrid kan ±99% van alle vervuilende en schadelijke stoffen uit het water filtreren. Het percentage van 99% is afhankelijk van de waterkwaliteit (ofwel de vervuiling ervan). Het RO systeem kan o.a. regenwater en beek/bronwater in 1871 ontwikkeld en kan ±99% van alle verontreinigingen filtreren. Wist u dat alle grote container- en marineschepen voorzien zijn van een dergelijke filtratie? Omgekeerde osmose is echter niet geschikt voor een caravan, omdat het systeem een hoge waterdruk nodig heeft. Ook neemt een RO-systeem vrij veel ruimte in. Het is wel zéér geschikt voor huishoudelijkgebruik, waarbij de waterdruk voldoende bar heeft en u over voldoende ruimte beschikt in uw keukenkastje.

2. ultra filtratie

Het beste alternatief voor omgekeerde osmose is ultra filtratie. Ultra filtratie is, net als omgekeerde osmose, een membraan techniek. Het grootste verschil zit in de poriegrootte van dit membraan. Bij UF bedraagt dit 0,01 micron, terwijl dit bij RO 0,0001 micron is. Hierdoor heeft het veel minder waterdruk nodig en is het systeem vele malen compacter, makkelijker te installeren en te onderhouden. Zo heeft het systeem slechts 1 (all-in-one) filter dat eenvoudig is te vervangen.

Met ultra filtratie wordt ± 80-90% van het water gefiltreerd. VIa deze UF techniek filtreert dit systeem  o.a.: bacteriën, virussen, microplastics, fluoride, GenX, PFAS, chloor, persticiden (o.a. glyfosaat), zware metalen (o.a. lood, aluminium, nikkel en koper), drugs- en geneesmiddelen resten (o.a. antibiotica, ontstekingsremmers, bètablokkers) en geneesmiddelen (kanker, voorbehoedsmiddelen, antidepressiva en hormonen).

Installatie & onderhoud

De UF systemen van Purassima (Hermes/Atlantis) zijn de compactste systemen gebaseerd op membraan filtratie. Deze systemen kunt u zelf inbouwen, maar u kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional zoals een loodgieter. Het systeem is eenvoudig in te bouwen en vraagt om weinig waterdruk. Kiest u voor een omgekeerde osmose systeem, dan is het sterk aan te bevelen om dit door een professional (bijv. loodgieter) te laten doen.

Besparing

Met de Purassima waterfiltersystemen hoeft u feitelijk niet meer met vele liters mineraal water te slepen. Het water is namelijk veel zuiverder dan mineraal water en dit levert naast het gesleep ook een financiële besparing op. Rekent u even mee:

Gemiddeld kost 1 liter kraanwater € 0,05, Spa blauw mineraal water kost € 0,60 per liter.
Stel: 2 liter per dag per persoon:
Purassima Hermes: € 0,05 x 2 liter x 365 (dagen) = € 36,50 per persoon p/j
Mineraal water: € 0,60 x 2 liter x 365 (dagen) = € 438,- per persoon
Besparing: € 438,- per persoon per jaar x 2 = € 876,-

Ter oriëntatie: Het vervangen van de filter(s) kost u slechts ±€ 99,- en € 200,- (afhankelijk per systeem) per jaar.


 

 • Voordelen
 • Voordelen

  • Europese kwaliteitsnormen
  • Productie volgens ISO normen
  • 2 jaar fabrieksgarantie
  • Uitstekende prijs- & kwaliteit
 • Banner Onder 2560x600

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.