• Natuurlijke filtratie

  Natuurlijke Filtratie (NF)

  Word een onafhankelijke waterzuiveringscentrale en produceer zelf gezond en vitaal water!

Natuurlijke zuivering

Natuurlijke zuivering is een eeuwenoude zuiveringsmethode waarbij gebruik gemaakt wordt de natuurlijke zwaartekracht, maar ook van natuurlijke materialen. U kunt dit vergelijken met water uit de duinen, waarbij regenwater via zand en diverse aardlagen op natuurlijk wijze wordt gezuiverd. Het systeem maakt gebruik van enkel natuurlijke materialen welke bekend staan om hun specifieke zuiverende eigenschappen. Via het zuiveringsproces worden diverse stoffen gezuiverd zoals o.a.: zware metalen, organische verontreinigingen, pesticiden, herbiciden, residuen van geneesmiddelen, chloor, zwevende deeltjes (slib, sediment). Ook worden slechte smaak en geurtjes gefiltreerd en de PH waarde verbeterd.

ZUIVERINGproces

Het water stroomt op natuurlijke wijze door de diverse materialen onder invloed van de zwaartekracht. Het water wordt niet aangetast door persing door middel van een pomp. Het systee, heeft geen aansluiting op het elektriciteitsnet of het drinkwaterdistributienet nodig heeft. Het zuiveringsproces bestaat uit de volgende stappen:

Micro keramisch filter

Het micro keramisch filter is gemaakt van sterk gecomprimeerde keramische diatomische stoffen. Het filter heeft een zeer dunne poreuze structuur van 0,2 dat is minder dan de helft van de grootte van bacteriën. Filtratie van o.a. roest, stof, zand en bacteriën zoals chlorea, tyfus, coliform enz.

Actieve koolstof 

Het gebruik van koolstof voor waterfiltratie is al bekend sinds de Egyptenaren die het gebruikten voor opslag van hun water. Koolstof wordt gebruikt om onzuiverheden te absorberen en is het krachtigste absorptiemiddel dat bekend is. Actieve koolstof kan verschillende chemicaliën absorberen waaronder o.a. chloor.

Silica zand 

Silica is een combinatie van zuurstof en silicium, de twee meest voorkomende elementen op aarde. Silica is de minerale bouwsteen die gezonde botten en bindweefsel bevordert. Silica is o.a. verantwoordelijk voor de afvoer van aluminiumophopingen vanuit ons lichaam. Helpt o.a. bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering, hart- en vaatziekten en Alzheimer. Silica wordt steeds populairder als heilzaam mineraal supplement in water. Een van zijn unieke eigenschappen is dat het altijd zijn eigen temperatuur behoudt, zodat het water koel en fris blijft.

Zeoliet

Zeoliet is een natuurlijk vulkanisch materiaal met een aantal unieke eigenschappen. Zeoliet heeft een ongewone kristallijne structuur om positief geladen ionen uit te wisselen. Door deze uitwisseling van ionen kunnen zeolieten selectief bepaalde schadelijke en ongewenste elementen uit water absorberen. Zeoliet wisselt natriumionen uit voor calciumionen en absorbeert toxische energieën, zware metalen (kwik, lood en chroom), gifstoffen en chloorverbindingen zoals trihalomethaan, hierdoor wordt het water zachter. Daarnaast ondersteunt Zeoliet de opname van voedingsstoffen.

mineraal stenen

Mineraalstenen worden al eeuwenlang op grote schaal gebruikt in gezondheidsgerelateerde producten. Het is samengesteld uit vele gezondheidsbevorderende elementen zoals kalium, natrium, calcium en magnesium. Naast toevoeging van mineralen zorgt het ook voor dat het water vers blijft.

Illite

Deze illite balletjes hebben een anti bacteriologische werking en geven een infrarood frequentie af van 9,23 micrometer. Dit is een lichaamseigen frequentie, waardoor lichaamscellen worden geactiveerd. Tevens brengen ze de pH waarde (zuurtegraad) naar 7,0 en daarmee is de zuurtegraad van het water verlaagd en geneutraliseerd.

KERAMISCH FILTER

In deze fase wordt het water nogmaals door een keramisch filter gehaald om te ontdoen van kleinste onzuiverheden.

Magnetische waterkraan (schauberger principe)

De kraan is voorzien van magneten en veranderen de magnetische kracht van het water door het aanbrengen van clusters en wervelingen. Hierdoor ontstaat een vrij bewegende hexagonaal gestructureerde watermoleculen die in harmonie zijn met de vloeistoffen in het menselijk lichaam. Op deze manier bevordert het gemagnetiseerde water de gezondheid en vitaliteit.wordt het water gevitaliseerd.

VOORDELEN

 •  géén water- of electriciteitsaansluiting nodig (stand alone)
 •  handig desktop model, makkelijk te verplaatsen of mee te nemen (bijv. camping)
 •  géén pomp & installatie nodig (eenvoudig zelf te monteren)
 •  laagste investering van alle systemen (tussen € 200,- en € 300,-)
 •  eenvoudig onderhoud (u kunt zelf de filters eenvoudig vervangen en systeem reinigen)
 •  lage onderhoudskosten (afhankelijk van intensive gebruik: € 69,- en € 200,- p/j)

NADELEN

 •  resultaat sterk afhankelijk van de waterkwaliteit (niet te gebruiken bij zeer sterk vervuild water)
 •  geen filtratie, maar zuivering gemiddeld tussen 75-85% (afhankelijk van waterkwaliteit)
 •  metname chemische stoffen zijn moeilijker te zuiveren in dit systeem
 •  langzame doorvoer van beschikbaar water (1 liter per uur)
 •  systeem voldoende reinigen tegen algen en kalk (afhankelijk per situatie)

CONCLUSIE

Dit is een voordelig en eenvoudig systeem om de drinkwaterkwaliteit met te zuiveren. Afhankelijk van de waterkwaliteit kan dit tussen de 75-85% zijn. Het is makkelijk te onderhouden en mee te nemen bijv. op vakantie naar het buitenland. Zeer handig en praktisch in de caravan, camper of tent.

Besparing

Naast het besparen van aardolie, plastics etc. is de grootste persoonlijke besparing het slepen met waterflessen, maar ook een forse financiële besparing!

VOORBEELD: gemiddeld kost 1 liter water € 0,05 terwijl mineraal water gemiddeld € 0,60 per liter kost.

Stel: 2 liter per dag per persoon
Mineraal water: € 0,60 x 2 liter x 365 (dagen) = € 438,- per persoon p/j
Water filter: € 0,05 x 2 liter x 365 (dagen) = € 36,50 per persoon p/j
Besparing: ±€ 400,- per persoon per jaar!

Wat denkt u? Is het niet beter om zelf uw drinkwater te filtreren? Het is gezonder, bespaart u veel geschouw, is vele malen goedkoper en bespaart het milieu op de koop toe!

 • Gaia - zwaartekracht waterzuiveraar
 • Gaia - zwaartekracht waterzuiveraar

  Dit waterfilter systeem noemt men ook wel een ‘zwaartekracht zuiveraar’ (gravity purifier). Het water stroomt op natuurlijke wijze door diverse natuurlijke materialen onder invloed van de zwaartekracht. Er wordt geen gebruik gemaakt van een pomp en behoeft geen electriciteit of wateraansluiting! U kunt hem dus overal plaatsen en meenemen op bijv. de camping!

  Deze desktop waterzuiveraar bestaat uit 8 zuiveringsstappen. Tevens voegt het extra mineralen toe. De kraan bestaat uit 2 magneten waardoor het water wordt gevitaliseerd.
 • Banner Onder 2560x600

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.